INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
KLIENTÓW I KONTRAHENTÓW DRUKARNI Sofal Sp. z o.o.

Szanowni Państwo,
Realizując obowiązek wynikający z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenia o ochronie danych osobowych), zwane RODO, informujemy że:

1. Administratorem Państwa danych osobowych jest:

Drukarnia Sofal Sp. z o.o., ul. Żeromskiego 22/24, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, zwana dalej Administratorem.

2. Z Administratorem możecie Państwo skontaktować się bezpośrednio pisząc na adres: Drukarnia Sofal Sp. z o.o. ul. Żeromskiego 22/24, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie pod numerem telefonu: +48 (44) 724-57-01.

3. Podstawami prawnymi przetwarzania Państwa danych osobowych są przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).

4. Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu:
a) zawarcia i realizacji umowy - art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
b) wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze - art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
c) realizacji prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora - art. 6 ust. 1 lit. f  RODO.

5. Odbiorcami Państwa danych osobowych są instytucje oraz firmy świadczące usługi na rzecz Administratora (księgowe, IT, prawne, spedycyjne, inne), organy państwowe.

6. Zgodnie z przepisami RODO przysługuje Państwu prawo do żądania od Administratora danych dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych oraz do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7. Przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do urzędu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8. Państwa dane osobowe będą przetwarzane do czasu zakończenia współpracy, a po tym czasie przez okres dochodzenia ewentualnych roszczeń pomiędzy stronami z tytułu umowy lub obowiązującego prawa.

9. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny

do zrealizowania przepisów dotyczących archiwizowania danych obowiązujących u Administratora.

10. Państwa dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. 

11. Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państwa trzeciego

w rozumieniu przepisów RODO.

12. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY PRODUCENTÓW: leków, suplementów diety, wyrobów i sprzętów medycznych, kosmetyków, sprzętów AGD i RTV, elektroniki, mebli.